Grilludstyr
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (5)
  • (4)
  • (3)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
Vis alle
Type
Nulstil
  • (11)
  • (6)
  • (4)
  • (3)
  • (2)
Lagerstatus
Nulstil
  • (20)
Vis kun
Nulstil
  • (1)
  • (1)
Pris
Nulstil
14
14
200
200
14kr.200kr.
Vis:
36
produkter1 - 26 af 26
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Grillstarter

Der er mange måder at tænde op i grillen, men ønsker du at det skal gå hurtigt, kan en grillstarter være til stor hjælp.

En grillstarter er beholder – typisk lavet af metal - hvor kul eller briketter varmes op inden de fordeles i bunden af grillen. Grillstartere findes i forskellige størrelser, og det er vigtigt at vælge en som passer til dine behov. Den optimale størrelse afhænger dels af hvor stor grillen er, dels af hvor meget mad der skal laves.

Når du skal bruge en grillstarter, skal du starte med at fylde den op med briketter eller kul. Herefter tændes 2-3 optændingsblokke, hvorover grillstarten placeres. Brug ikke tændvæske – det øger risikoen for ulykker.

Det anbefales at placere grillstarten i bunden af grillen eller på et ubrændbart underlag. Placerer du den på en græsplæne eller en belægning med fliser, risikerer du at lave brændemærker.

Det tager cirka 20-30 minutter før kul eller briketter er klar til brug og kan fordeles ud i bunden af grillen. Opvarmningstiden afhænger af hvilken slags kul eller briketter du anvender – der er nemlig stor forskel på de forskellige varianter.

Husk at bruge handsker når du hælder kul eller briketter fra grillstarteren over i grillen – også selvom grillstarteren er udstyret med et varmeskjold.

I vores sortiment finder du grillstartere fra bl.a. Weber, QuickGlow og Nature.


Grillbriketter

Grillbriketter er fremstillet af enten kokosskaller, stenkul eller træ og findes i mange forskellige udgaver.

Sammenlignet med grillkul holder grillbriketter længere tid på varmen. Det kan være en stor fordel hvis du skal langtidsstege kød – fx pulled pork, flæskesteg eller gås.

En anden fordel ved grillbriketter er at de er kompakte og derfor optager minimal plads. Til gengæld tager de omkring dobbelt så lang tid om at blive varme som grillkul og koster typisk også væsentligt mere.

Selvom prisen er højere, kan der dog være stor forskel på hvad grillbriketter koster. Vil du holde prisen i bund, bør du gå efter briketter af træ. Vær dog opmærksom på at der er en tæt sammenhæng mellem pris og kvalitet. Skal du tilberede mad der skal stege i flere timer, kan det derfor godt betale sig at gå efter en af de dyrere løsninger.

Træbriketter afgiver en del aske i forhold til grillkul – dog må askeindholdet ikke være mere end 18 %. Du kan typisk læse hvor meget aske briketterne indeholder på posen.

Når du skal vælge grillbriketter, er der flere ting som du bør være opmærksom på. Der er nemlig stor forskel på kvaliteten blandt de forskellige produkter på markedet.

Stenkulsbriketter har typisk den længste brandtid, men tager også længere tid om at opnå den rigtige temperatur. Træbriketter har derimod den dårligste brandtid, men bliver til gengæld også hurtigere varme.

Træbriketter fremstillet af kokosskaller kan placeres midt imellem stenkulsbriketter og træbriketter – både når det kommer til brandtid og opvarmningstid.

Der er ikke noget entydigt svar på hvilke træbriketter du skal vælge – det afhænger nemlig i høj grad af dine personlige præferencer og ikke mindst hvilken slags mad du skal tilberede.


Grillkul

Skal du lave bøffer, pølser eller koteletter på grillen, kan du med fordel tænde op med grillkul. De er relativt billige, er klar til brug efter kun 15 minutter og bliver meget varme. Derudover afgiver grillkul minimal aske og letter derfor en stor del af det efterfølgende rengøringsarbejde.

Ulempen ved grillkul er at de brænder forholdsvist hurtigt ud, og skal du stege kød i længere tid, kan det derfor være nødvendigt at påfylde trækul flere gange. Desuden danner kul mere støv en briketter når de fordeles ud i grillen – det skyldes bl.a. at de er mere porøse.

 

Find vores grill her

 

Heat beds

Heat beds er grillbriketter der egner sig perfekt til langtidsstegning. Briketterne stammer fra Australien og giver en høj og vedvarende varme i op til fire timer. Heat beds afgiver ingen lugt og udvikler ingen røg i forbindelse med tilberedning af mad.

Læs også: Hvad er bedst – grillkul eller grillbriketter?