Grill
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (7)
  • (1)
Model
Nulstil
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Type
Nulstil
  • (3)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Farve
Nulstil
  • (8)
Lagerstatus
Nulstil
  • (5)
Pris
Nulstil
299
299
4499
4499
299kr.4499kr.
Vis:
36
produkter1 - 8 af 8
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvilken gasgrill skal jeg vælge?

    Det afhænger selvfølgelig af dine behov. En lille gasgrill er fx velegnet til altanen eller gårdhaven, mens en stor grill med seks brændere fungerer godt til den store grillmenu. Er du i tvivl om hvilken gasgrill du skal vælge, er du velkommen til at kontakte kundeservice. 

  2. Hvordan tænder man en gasgrill?

    Start med at åbne låget og regulatoren. Tryk så på tændingsknappen. Når den første brænder er tændt, kan du skrue op for de andre. Luk til sidst låget, og varm grillen op til den ønskede temperatur. 

  3. Hvordan laver man indirekte varme på en gasgrill?

    Når du skal grille med indirekte varme på en gasgrill, skal du åbne låget og tænde for de to yderste brændere. Læg maden på midten af grillen – altså der hvor brænderne ikke er tændt. Har din gasgrill kun to brændere, skal du tænde for den ene og lægge maden på den kolde side af grillen. 

Fordele ved en gasgrill

En gasgrill har mange fordele sammenlignet med en almindelig kulgrill. Den største er måske at grillen er nem at tænde og bliver varm på blot 5-10 minutter. Det betyder altså at du sparer en masse tid og kan smide kødet på grillen stort set med det samme.

Med en gasgrill er det også nemt at regulere temperaturen, så den passer til netop den mad du skal lave. Grillen fungerer lidt ligesom et komfur. Du skruer op og ned for varmen ved at dreje på betjeningsknapperne på fronten og kan aflæse temperaturen på termometeret (der normalt er indbygget i låget).

Prismæssigt er en gasgrill dyrere end en kulgrill, men det kan være svært at sammenligne prisen da en kulgrill normalt er dyrere i drift. Derudover kan der være forskel på hvilken garanti producenten tilbyder. Vi anbefaler derfor ikke at du vælger ud fra pris, men ud fra ønsker og behov.

Hvad med ulemperne?

Nu spekulerer du måske på om der er nogle ulemper ved at vælge en gasgrill. Og ja, det er der.
Mange fravælger en gasgrill fordi de ikke mener at den giver den samme aroma som en kulgrill. Dette er dog meget omdiskuteret, og i praksis kan det være svært at smage forskel.

En gasgrill kan også være stor og besværlig at flytte rundt på. Der findes dog mindre modeller som du kan have med på picnic, campingture og strandudflugter, så det gælder blot om at vælge en størrelse der passer til dine behov. 

Den største ulempe er måske at det kan være svært at holde øje med hvor meget gas der er tilbage (og dermed vurdere hvornår gasflasken skal påfyldes).

Men disse ulemper er bagateller i forhold til de mange fordele som du får med en gasgrill. Både den hurtige opvarmningstid og den nemme temperaturregulering gør underværker når du skal lave mad til mange gæster og gerne vil servere den perfekte grillmad.

Hvad kan man lave på en gasgrill?

Du kan lave traditionelle grillretter som bøf, pølser og flæskesteg, men mange bruger den også til fx pandekager, frikadeller, burgere og en lang række andre spændende retter.

Har du et rotisseri, kan du lave kylling, kalkun, lammekølle, skinke og porchetta eller tilberede kartofler, grøntsager og rodfrugter i rotisserikurven. Det kræver ganske vidst lidt mere arbejde at bruge et rotisseri, men til gengæld får du en jævn og ensartet fordeling af varmen med et perfekt grillresultat til følge. 

 Mange grill kommer også med et sideblus, som fx kan bruges til at varme sovs, ris eller pasta, mens resten af maden grilles færdig under låget. Der er altså ikke rigtig nogen grænser for hvilke retter du kan tilberede – det gælder blot om at finde det du kan lide.

En lille gasgrill er god til udflugter

En gasgrill behøver ikke nødvendigvis at være stor og klodset. Flere producenter tilbyder i dag små gasgrill, som er lige til at tage med på farten.

Et godt eksempel er Weber Go Anywhere (der i øvrigt også fås som en kulgrill). Grillen måler ikke mere end 53 x 31 x 37 cm og er forsynet med det såkaldte Tuck-N-Carry system, der betyder at benene låser låget, så du kan have den med på cyklen eller i bilens bagagerum.

Et andet eksempel er Weber Q1200, som er udstyret med en elektronisk gnisttænder, der gør det muligt at tænde grillen med et tryk på en enkelt knap.

Sammenlignet med sin lillebror, Weber Q1000, har Weber 1200 et højere låg (hvilket bl.a. gør den ideel til at grille kylling), og leveres med to sideborde, der kan foldes ned når grillen ikke er i brug. Sidebordene kan du bruge til fx krydderier, marinader og tallerkener.

Selvom en mini grill kan være praktisk, er det vigtigt at overveje hvad du reelt har behov for. Mange begår den fejl at vælge en grill der er for lille og fortryder efterfølgende at de ikke valgte en større model.

På den anden side er der heller ingen grund til at vælge en grill der er større end hvad du har behov for. En god tommelfingerregel er at en familie på fire, der har gæster på besøg en gang imellem, skal vælge en grill med et grillareal på minimum 70 x 40 cm.

 Læs også: 6 gode råd når du køber gasgrill 

Hvor mange brændere skal grillen have?

Det er et godt spørgsmål. Antallet af brændere har nemlig stor betydning for hvor meget mad du kan grille ad gangen. Til en almindelig familie på fire personer bør du som minimum vælge en grill med tre brændere, men har du gæster på besøg, og vil du gerne kunne tilberede større stykker kød (som fx steg eller mørbrad), bør du vælge en grill med fire brændere.

Skal du lave mad til 11 personer eller mere, anbefaler vi at du vælger en grill med seks brændere. Det kunne eksempelvis være Weber Summit E-670 GBS, som er tiltænkt den passionerede grillentusiast, der ønsker et komplet udekøkken med masser af opbevaringsplads.

 Det er også en god idé at vælge en grill med sidebrændere. På den måde kan du nemlig tilberede kartofler, grøntsager og sovs, mens resten af maden grilles færdig under låget. Vil du have en grill med sideblus, kan du fx overveje Weber Genesis S335 eller E/S-435.

Vælg en god grillrist

Udover at vælge en grill der passer i størrelsen, skal du også sikre dig at grillristen er af god kvalitet og passer til dine behov.

Der er ikke noget facit for hvilken grillrist du skal vælge da det i høj grad er en smagssag. Der er dog nogle retningslinjer som er gode at have med i baghovedet.

Grillriste kommer i enten støbejern eller rustfrit stål. En støbejernsrist er velegnet til at tilberede kød da den giver en god og jævn fordeling af varmen. Det er også en støbejernsrist du skal have fat i hvis ønsker at kødet skal have grillstriber.

Udfordringen med en støbejernsrist er dog at den kræver meget vedligeholdelse, og hvis du ikke holder den ren, vil der dannes flyverust. Er du til gengæld flittig med rengøringen, kan du nyde glæde af støbejernsristen i mange år. Foretrækker du støbejern, er både Weber 3200 og Sunwind Disa fornuftige valg.

Ønsker du en grillrist som er nem at vedligeholde, skal du vælge en i rustfrit stål. En grillrist i rustfrit stål er nem at rengøre og har en god holdbarhed.

Ulempen er dog at rustfrit stål ikke er lige så godt til at holde på varmen, og derfor er det vigtigt at risten bruges med en grill som kan opnå højere temperaturer. Temperaturen er bl.a. vigtig hvis du ønsker at maden skal have grillstriber.

Sikkerhed når du griller

Mange tror at en gasgrill er farligere end en kulgrill, men dette er ikke tilfældet. Når det kommer til sikkerhed, er der nemlig ikke den store forskel på de to.

Alle gasgrill der sælges i Danmark, er sikkerhedsgodkendte og efterlever derfor et minimum af sikkerhedskrav. Vil du undgå ulykker, er det vigtigste altså at bruge grillen rigtigt – ikke hvilken grill du vælger.

Ifølge Beredskabsstyrelsen sker der cirka 130 brænde om året som følge af uforsvarlig brug af grill, og langt de fleste skyldes at grillen placeres for tæt på brændbare materialer. Derfor er første skridt til at undgå ulykker at placere grillen i sikker afstand til hække, buskads, træværk og andet der kan brænde.  

Det er også vigtigt at tjekke slange og regulator inden du tager grillen i brug. Der må fx ikke være revner eller huller på slangen da det øger risikoen for eksplosioner.

Når du er færdig med at bruge grillen, skal du lukke for gassen eller afmontere regulatoren for at undgå eksplosionsfare.

Hvis uheldet er ude og der opstår brand, skal du slukke for gassen og lukke låget på grillen. Kan du ikke selv få bugt med ilden, skal du ringe 112.

Må du bruge en gasgrill på din altan?

Det må du som udgangspunkt godt, men der er en række betingelser som skal være opfyldt. Først og fremmest er det et krav at bygningen har et hårdt tag. Det kunne fx være tegl, tagpap eller tagplader. Dernæst skal altanen have mindst én åben langside. Det vil altså sige at du ikke må grille i en udestue, et anneks eller lignende. 

Når du griller, skal du sikre dig at der er en god afstand til brandbare materialer og at grillen står på et fast, ubrændbart underlag som fx beton, sten eller glas.

Når du er færdig med at grille, skal du slukke for grillen inden du forlader den. Gasflasker må ikke opbevares på altanen og skal derfor fjernes efter brug. Du må kun bruge én gasflaske per gasgrill. Flasken må ikke veje mere end 11 kg.

Hvis du vil minimere risikoen for brand når du griller på altanen, er det bedst at bruge en elgrill. Den kræver nemlig hverken kul eller briketter, men skal blot tilsluttes en strømforsyning. Fordelen ved en gasgrill er at den ikke udvikler røg eller aske. Dette gør den mere behagelig at bruge på altanen.

Læs også: Bekendtgørelse om brug af åben ild og lys m.v.

Optænding

Som nævnt er en gasgrill nem at tænde op i. For at undgå ulykker er det dog vigtigt at du tænder grillen på den rigtige måde.

Men hvordan gør du lige det?

Det er faktisk ikke så svært. Først skal du sikre dig at gasflasken er koblet til grillen. Tjek for en god ordens skyld at der ikke er nogen lækager på slangen.

Herefter åbner du låget. Dette er meget vigtigt. Hvis gassen får lov at ophobe sig under låget, kan der nemlig udvikle sig en eksplosion. 

Åbn så for ventilen på gasflasken, og tryk på tændingsknappen. Grillen skulle gerne tænde første eller anden gang du trykker på knappen.

Luk nu låget, og forvarm grillen til den ønskede temperatur. På de fleste gasgrill er der et indbygget termometer i låget, som viser temperaturen. Det tager cirka 5-10 minutter for grillen at blive varm og klar til brug.

Når grillen har opnåede den ønskede temperatur, lægger du maden på grillristen.

Valg af grillmetode

En gasgrill kan bruges til både direkte og indirekte varme, og i opskriften vil du typisk kunne se hvilken grillmetode du skal anvende. Direkte varme betyder at maden lægges på den varme side af grillen – altså der hvor brænderne er tændt. Direkte bruges typisk til tilberedning af mad der kun skal steges i kortere tid ved høj varme. Det kunne fx være hakkebøffer, koteletter eller steaks, men også svampe og grøntsager egner sig godt til direkte varme.

Det modsatte af direkte varme er indirekte varme. Ved indirekte varme tænder du for alle brænderne og forvarmer grillen i 5-10 minutter. Når grillen er varm, slukker du for brænderen i midten og lægger maden over den. Luk så låget og indstil grillen til den ønskede temperatur.

Indirekte varme bruges til langtidsstegning af mad, typisk fødevarer der kræver mere end 25 minutter på grillen. Det kunne fx være mørbrad, spareribs eller roastbeef. Indirekte varme kan også bruges til kartofler, gulerødder eller andre grøntsager der skal varmes i længere tid ved en lav temperatur.

Du kan også kombinere direkte og indirekte varme. Det vil sige at maden først svitses ved høj varme, hvorefter den steges færdig på den kolde side af grillen. Denne grillmetode kaldes også 50/50-metoden og har den fordel at den giver en sprød skorpe udenpå, mens kødet bliver saftigt og lækkert indeni. Du kan bruge 50/50-metoden til fx kalkunbryst, svinemørbrad og flankesteak.

Når du skal bruge 50/50-metoden, tænder du for brænderen i den ene side af grillen og slukker den anden. På den måde har du en varm og en mindre varm zone.

Husk rengøring og vedligeholdelse

En gasgrill er nem at rengøre og vedligeholde. Når du er færdig med at bruge grillen, skal du lade den være tændt i nogle minutter for at fjerne de værste madrester.

Sluk dernæst for grillen, og lad den køle af. Når grillen er afkølet, kan du børste risten ren med en grillbørste. Hvis der er en dryp- eller opsamlingsbakke, skal den tømmes.

Til sidst smøres risten ind i en smagsneutral olie for at undgå rustdannelse. Er der tale om en grill med støbejernsrist, er det vigtigt at varme den op til 200 grader og lad den stå i 30 minutter. Hvis du bare rengør den med vand og sæbe, vil der med tiden dannes rust.  

En gang om måneden bør du give hele grillen en grunding rengøring, hvor både grillrist, varmeplader, brændrør, drypbakke og låg får en tur.

Er du i tvivl om hvordan du skal rengøre din grill, kan du på de fleste producenters hjemmeside finde en vejledning i hvordan du gør. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte vores kundeservice eller spørge dig til råds i vores butikker. 

Bemærk at nogle producenter, herunder Weber, tilbyder særlige rengøringsmidler, som du med fordel kan bruge når du skal gøre grillen rent.


Køb en billig gasgrill på tilbud

I vores sortiment finder du et stort udvalg af gasgrill fra anerkendte mærker som Weber, Dangrill, Sunwind og OutdoorChef.

Prisen på en god gasgrill ligger typisk på omkring 3.000 til 5.000 kr. Hvis den koster meget mere end det, er det enten fordi at der medfølger en omfattende tilbehørspakke eller at der er tale om stor grill med mange brændere (som det fx er tilfældet med Weber Summit S670 GBS).

Vil du gerne holde prisen i bund, kan du overveje at købe en grill fra et af de mindre populære mærker. Du kan også være heldig at finde en gasgrill på tilbud. Vi kører jævnligt med kampagner, hvor du kan gøre en god handel.

Husk at købe gas til din gasgrill. Grillgas leveres i flasker, der fås i forskellige størrelser. Griller du ofte, kan det være en fordel at vælge en stor flaske, så du ikke skal fylde den op så ofte. Bemærk dog at du ikke må opbevare flasker på mere end 11 kg indendørs. Skal du bruge grillen på en campingtur, er det en god ide at vælge en mindre gasflaske.

Ønsker du at holde dig opdateret om vores tilbud, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, som udkommer 2-4 gange om ugen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.