Grill reservedele
Filtrér søgning
Nulstil alle
Model
Nulstil
  • (5)
  • (4)
  • (3)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Vis alle
Materiale
Nulstil
  • (11)
  • (5)
  • (2)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (3)
  • (0)
Vis kun
Nulstil
  • (23)
  • (1)
Pris
Nulstil
149
149
1099
1099
149kr.1099kr.
Vis:
36
produkter1 - 23 af 23
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvilken grillrist skal du vælge?

    Du skal selvfølgelig vælge en grillrist som størrelsesmæssigt passer til den grill du har. Derudover er det en god ide at gøre dig nogle tanker om hvilket materiale den skal være lavet af. Hvis du vil have grillstriber i maden, er det bedst at vælge en støbejernsrist eller en porcelænsemaljeret grillrist. Hvis det derimod er vigtigere at den er nem at vedligeholde, skal du vælge en grillrist i rustfrit stål. 

  2. Hvordan gør man en støbejernsrist ren?

    Start med at skrubbe de værste madrester væk med en messingbørste. Vask så grillristen under varmt vand (uden sæbe), og smør den ind i en smagsneutral olie. Til sidst skal du varme grillristen op i grillen i en halv times tid – så vil den være mindre sårbar overfor rust. 

Hvilken grillrist skal du vælge?


Det kommer an på dine behov. Der er nemlig stor forskel på de grillriste du kan købe. Nogle grillriste kan blive meget varme, men kræver en del vedligeholdelse, mens andre har svært ved at ruste. 


Grillriste kan inddeles i tre kategorier. 


1. Støbejernsriste


En støbejernsrist giver en god varmefordeling og holder i mange år – men kun hvis du vedligeholder den rigtigt. Problemet med en støbejernsrist er nemlig at den nemt ruster – specielt i et land som Danmark, hvor vi har lange kystlinjer. 


Men hvorfor så vælge en støbejernsrist?


Det er der flere grunde til. Vores erfaring er at mange køber en støbejernsrist fordi den giver de karakteristiske grillstriber. 


Derudover tilfører den maden en god varme, hvilket er en fordel hvis din grill ikke kan blive særlig varm (men så burde du måske kigge dig om efter en anden grill i stedet). 


2. Grillriste i rustfrit stål


En anden mulighed er at købe en grillrist i rustfrit stål. 


Her er det vigtigt at vælge det der kaldes 304 stål, som er mere robust overfor rust end fx 409 stål, der indeholder mindre krom og næsten ingen nikkel. 


Fordelen ved en grillrist i rustfrit stål er at den er stort set vedligeholdelsesfri.


Du skal selvfølgelig gøre den ren efter brug, men selv rengøringen er meget nem. I modsætning til en støbejernsrist behøver du fx ikke smøre den ind i olie.


Fordi en grillrist i rustfrit stål sjældent ruster, vil den holde i rigtig mange år, og du behøver derfor ikke tænke på at skulle udskifte den foreløbigt. 


Det eneste du skal være opmærksom på, er at risten ikke fordeler varmen ligeså godt som en støbejernsrist. Derfor passer den bedst til grill der kan blive ordentlig varme. 


3. Porcelænsemaljerede grillrist


En porcelænsemaljeret støbejernsrist giver en god varmefordeling og er velegnet til grillstriber.


Sammenlignet med en almindelig støbejernsrist er den nemmere at rengøre, men det er vigtigt at du passer godt på den. 


Hvis du taber den på jorden, kan emaljen gå i stykker, og så vil den hurtigt begynde at ruste. 


Holdbarheden afhænger altså meget af om risten udsættes for stød og slag.


Hvordan rengør du din grillrist?


Det er ikke svært at rengøre en grillrist, men du kan spare meget tid og energi ved at gøre det på den rigtige måde.


Når du er færdig med at grille, skrubber du risten ren med en grillbørste. 


Det er vigtigt at gøre grillristen ren imens den stadig er varm. På den måde er det nemmere at få snavs og madrester væk.


Inden du går i gang med at grille næste gang, kan du smøre grillristen ind i en smagsneutral olie som fx rapsolie eller solsikkeolie. Det sikrer at maden slipper bedre. 


Når du smører grillristen ind i olie, er det bedst at bruge et stykke køkkenrulle til at fordele olien med. Sørg for at fordele olien jævnt udover hele risten, og undgå at bruge så meget olie at den drypper. 


Sidder der stadig snavs og madrester på grillristen når du skal grille, kan du give den en ekstra tur med grillbørsten. 


Her er det igen vigtigt at du varmer risten op i grillen først. Skru temperaturen op på 200 grader eller derover. Den høje varme dræber bakterier og gør det nemmere at fjerne belægninger på risten.


En gang imellem kan du vaske grillristen med vand og sæbe, men varmer du den op og skrubber den ren hver gang du har brugt den, burde det ikke være nødvendigt. 


Find den rigtige grillrist hos Davidsen


Skal du bruge en grillrist, er det vigtigt at vælge en som passer til din grill. Der findes grillriste til både kuglegrill, gasgrill og kulgrill, ligesom du kan få grillriste til brød.


Vi har et stort udvalg af originale Weber grillriste i både rustfrit stål og støbejern. Derudover forhandler vi grillriste fra mærkerne Sunwind og Dangrill.  


Når du bestiller din grillrist, kan du enten vælge at få den leveret til adresse eller pakkeboks eller afhente den i en af vores butikker, som du finder i flere danske byer.