Vidste du, at vi er blandt det folkefærd der griller allermest – specielt i sommerhalvåret. Vi elsker god mad, hygge og samvær på en travl hverdag eller i weekenden - det kan noget. Vi griller alt fra den klassiske grillpølse, til kød, grøntsager, kartofler eller større gourmetretter.
Med gasgrillens indtog er det blevet langt nemmere at grille, da vi ikke skal afvente at kullene bliver klar til brug. Det er lige så nemt at tænde for grillen, som det er at tænde for ovnen. Gasgrillen er derfor også den klart foretrukne variant blandt danskerne. Dog vinder el- og pillegrillen stille og roligt indpas hos mange danskere.
Mangler du en ny grill?
Klik på udvalget nedenunder, og bestil din grill online.
Inden du vælger din nye grill, er det en god ide at overveje, om du skal tage hensyn i form af fx naboer, sikkerhed, rengøring, placering, vedligehold eller lignende. Ydermere er det en fordel at gøre op med dig selv, om du skal grille 365 dage om året til den store familie, eller om det blot bliver til et par hyggelige aftner på terrassen.
Når du skal købe en ny grill, er det en god ide, at gøre dig nogle tanker om hvad den skal kunne. Nedenunder får du et hurtigt overblik over de fire klassiske grilltyper der er på markedet i dag:
Gasgrill
Klar til brug på blot 5-10 minutter
Hurtig og effektiv optænding
Nem regulering og justeringen af varmen
Konstant og sikker varmetilgang
Kræver gasflaske
Elgrill
Klar til brug på blot 5-10 minutter
Hurtig og effektiv tænding
Sikkert valg til altanen eller terrassen
Konstant og sikker varmetilgang
Skal tilsluttes strøm
Kulgrill
Mere autentisk grilloplevelse
Nem at rengøre
Nemmere at opnå en højere temperatur
Optimal til røgning af måltider
Kræver kulbriketter
Træpillegrill
Hurtig og effektiv optænding
Nem regulering og justeringen af varmen
Optimal til røgning og langtidstilberedning
Nemt at tilføje mere smag til maden
Kræver træpiller
Der er stor forskel på resultatet af den mad du tilbereder på grillen, når du gør brug af forskellige tilberedningsmetoder. Overordnet kan du dele madlavning på gas- og kulgrill op i tre: Direkte, indirekte og kombineret varme. Nedenunder ser du forskellen på de tre metoder.
Direkte varme
Ydersiden af maden vil blive ”brændt” først, og du opnår en form for skorpe. Metoden er velegnet til fx steaks, kyllingebryst, bøffer og grøntsager - altså madvarer der tilberedes på kort tid ved høj og intensiv varme.
Alle brændere tændes eller kul fordeles i bunden af grillen - Madvare kan placeres på hele grillristen.
Indirekte varme
Maden får en jævn varme, da den ikke er i direkte kontakt med varmekilden. Metoden er velegnet til tilberedelse af fx flæskesteg, kalvesteg, en hel kylling eller kartofler. Altså generelt madvarer som du normalt vil tilberede i din ovn.
Yderste brændere tændes eller kul fordeles i siderne i grillen - Madvare placeres midt på grillristen.
Kombineret varme
Skal du tilberede dine madvarer både med direkte og indirekte varme på samme tid, eller skal du brune stegen for at lukke porerne i kødet før det skal langtidsstege, så er kombineret varme perfekt.
Tænd brændere, eller placer kul i den ene side af grillen (direkte varme). Den anden side holdes slukket eller fri for kul (indirekte varme).
Har du spørgsmål?
Har du spørgsmål vedrørende et produkt, eller har du brug for vejledning, så er du velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar ved telefonen - tlf. 78 77 48 00:
Der findes et hav af muligheder når det kommer til valg af tilbehør. Vi anbefaler, at du starter med det mest nødvendige udstyr, og laver tilkøb hen ad vejen - når behovet opstår. Du skal typisk bruge:
Optænding: Træpiller | Gas | Grillbriketter. Vedligeholdelse: Grillovertræk | Grillrengøring | Grillbørster. Grillredskaber: Grillhandsker | Tangsæt | Grillspyd | Folie/dryp- eller aluminiumsbakker.
► Pizzasten: Med en pizzasten er du garanteret en velsmagende og sprød pizza.
► Kyllingeholder: Din garanti for en saftig og veltilberedt kylling.
► Rotisseri: Kødet roteres under grillning, så kødet får en brun og ensartet sprød overflade.
Inspiration og guides
Hvordan tænder jeg min gasgrill?
Undgå en eksplosiv opflamning, eller at der slet ikke kommer gang i grillen. Vi viser dig hvordan du tænder op i din gasgrill på en sikker og forsvarlig måde.
Hvilken gasgrill skal du vælge?
Gasgrillen er den foretrukne grill blandt danskerne da den hurtig bliver varm, og er nem at rengøre. I denne artikel kan du blive klogere på hvilken gasgrill du skal vælge.
Må du grille på altanen?
I sommermånederne er der ikke noget bedre end at sidde på altanen og nyde et lækkert grillmåltid. Men må du overhovedet det?
Med et bålsted kan hele familien tilberede mad under åben himmel og nyde varmen fra gløderne og duften af bål. Et bålsted er også til hygge med vennerne, eller til dig der godt kan lide at komme ud i naturen og eksperimentere med nye kulinariske oplevelser – hvad enten det er ved stranden, på lejrtur eller foran et shelter ude i skoven.
Et bålsted er ikke kun til snobrød og skumfiduser. Du kan også lave sprøde pizzaer, saftige burgere, popcorn, varm kakao og lækre pandekager. Ja, der er nærmest ingen grænser for hvad du kan tilberede over bål.
Til inspiration har vi listet et udpluk af vores udstyr til bål nedenunder:
Grillriste | Gryde | Popcornnet | Snobrødspinde | Pander | Bålgrill
Eller vil du gerne vide lidt mere om grill og tilberedning generelt?
Så er Webers grillkursus lige noget for dig!
Mød Webers passionerede grillmestre der tager dig igennem alt det du skal vide, for at imponere venner og familie næste gang du tænder grillen. Du arbejder sammen webers kyndige grillmestre ved grillene, hvor i tilbereder menuen. Du får både teoretisk og praktisk undervisning, tips og tricks, samt en masse gode opskrifter og inspiration.
WEBER WORLD STORE
Som en af de eneste forhandlere i Danmark har DavidsenShop en Weber World Store, hvor du kan se det omfattende grillsortiment og få faglig og kompetent rådgivning.
Vores Weber World Store finder du i vores showroom i Brørup.
Det er kun fantasien der sætter grænser - Velbekomme.