Alt om grill

Vi har samlet inspiration, guides og produktinfo, så du bliver godt klædt på til at vælge din nye grill.

Grill til ethvert behov

Vidste du, at vi er blandt det folkefærd der griller allermest – specielt i sommerhalvåret. Vi elsker god mad, hygge og samvær på en travl hverdag eller i weekenden - det kan noget. Vi griller alt fra den klassiske grillpølse, til kød, grøntsager, kartofler eller større gourmetretter.

Med gasgrillens indtog er det blevet langt nemmere at grille, da vi ikke skal afvente at kullene bliver klar til brug. Det er lige så nemt at tænde for grillen, som det er at tænde for ovnen. Gasgrillen er derfor også den klart foretrukne variant blandt danskerne. Dog vinder el- og pillegrillen stille og roligt indpas hos mange danskere.

Alt om grill

Mangler du en ny grill?

Klik på udvalget nedenunder, og bestil din grill online.

Inden du vælger din nye grill, er det en god ide at overveje, om du skal tage hensyn i form af fx naboer, sikkerhed, rengøring, placering, vedligehold eller lignende. Ydermere er det en fordel at gøre op med dig selv, om du skal grille 365 dage om året til den store familie, eller om det blot bliver til et par hyggelige aftner på terrassen.

Kend forskellen på de klassiske grilltyper

Når du skal købe en ny grill, er det en god ide, at gøre dig nogle tanker om hvad den skal kunne. Nedenunder får du et hurtigt overblik over de fire klassiske grilltyper der er på markedet i dag:

Gasgrillen

Gasgrill

  • Klar til brug på blot 5-10 minutter

  • Hurtig og effektiv optænding

  • Nem regulering og justeringen af varmen

  • Konstant og sikker varmetilgang

  • Kræver gasflaske

Elgrillen

Elgrill

  • Klar til brug på blot 5-10 minutter

  • Hurtig og effektiv tænding

  • Sikkert valg til altanen eller terrassen

  • Konstant og sikker varmetilgang

  • Skal tilsluttes strøm

Kulgrillen

Kulgrill

  • Mere autentisk grilloplevelse

  • Nem at rengøre

  • Nemmere at opnå en højere temperatur

  • Optimal til røgning af måltider

  • ​​​​​​​Kræver kulbriketter

Træpillegrillen

Træpillegrill

  • Hurtig og effektiv optænding

  • Nem regulering og justeringen af varmen

  • Optimal til røgning og langtidstilberedning

  • Nemt at tilføje mere smag til maden

  • ​​​​​​​Kræver træpiller


Stadig i tvivl om hvilken du skal vælge?

Her finder du en uddybende artikel, som går mere i dybden med de forskellige grilltyper.

Direkte, indirekte eller kombineret varme?

Der er stor forskel på resultatet af den mad du tilbereder på grillen, når du gør brug af forskellige tilberedningsmetoder. Overordnet kan du dele madlavning på gas- og kulgrill op i tre: Direkte, indirekte og kombineret varme. Nedenunder ser du forskellen på de tre metoder.

Direkte varme på grillen

Direkte varme

​​​​​​​Ydersiden af maden vil blive ”brændt” først, og du opnår en form for skorpe. Metoden er velegnet til fx steaks, kyllingebryst, bøffer og grøntsager - altså madvarer der tilberedes på kort tid ved høj og intensiv varme.


Alle brændere tændes eller kul fordeles i bunden af grillen - Madvare kan placeres på hele grillristen.

Indirekte varme på grillen

Indirekte varme

Maden får en jævn varme, da den ikke er i direkte kontakt med varmekilden. Metoden er velegnet til tilberedelse af fx flæskesteg, kalvesteg, en hel kylling eller kartofler. Altså generelt madvarer som du normalt vil tilberede i din ovn.


Yderste brændere tændes eller kul fordeles i siderne i grillen - Madvare placeres midt på grillristen.

Kombineret varme på grillen

Kombineret varme

Skal du tilberede dine madvarer både med direkte og indirekte varme på samme tid, eller skal du brune stegen for at lukke porerne i kødet før det skal langtidsstege, så er kombineret varme perfekt.


Tænd brændere, eller placer kul i den ene side af grillen (direkte varme). Den anden side holdes slukket eller fri for kul (indirekte varme).

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål vedrørende et produkt, eller har du brug for vejledning, så er du velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar ved telefonen - tlf. 78 77 48 00:

  • Mandag - fredag: Kl. 09.00-16.30
  • Lørdag: Kl. 09.00-14.00
  • Søn- og helligdage: Lukket​​​​​​​​​​​​​​
Kundeservice

Mangler du udstyr til grillen?

Der findes et hav af muligheder når det kommer til valg af tilbehør. Vi anbefaler, at du starter med det mest nødvendige udstyr, og laver tilkøb hen ad vejen - når behovet opstår. Du skal typisk bruge:

Optænding: Træpiller | Gas | Grillbriketter. Vedligeholdelse: Grillovertræk | Grillrengøring | Grillbørster. Grillredskaber: Grillhandsker | Tangsæt | Grillspyd | Folie/dryp- eller aluminiumsbakker.

Tilberedning på din gasgrill

Vi anbefaler du prøver

Pizzasten: Med en pizzasten er du garanteret en velsmagende og sprød pizza.

Kyllingeholder: Din garanti for en saftig og veltilberedt kylling.

Rotisseri: Kødet roteres under grillning, så kødet får en brun og ensartet sprød overflade.

Inspiration og guides

Hvordan tænder man en gasgrill

Hvordan tænder jeg min gasgrill?

Undgå en eksplosiv opflamning, eller at der slet ikke kommer gang i grillen. Vi viser dig hvordan du tænder op i din gasgrill på en sikker og forsvarlig måde.

Bliv klogere på gasgrillen

Hvilken gasgrill skal du vælge?

Gasgrillen er den foretrukne grill blandt danskerne da den hurtig bliver varm, og er nem at rengøre. I denne artikel kan du blive klogere på hvilken gasgrill du skal vælge.

Vedligehold din grill

Vedligeholder du din grill?

Har du en grill, er det vigtigt at du vedligeholder den korrekt – både af hygiejnemæssige årsager, men i lige så høj grad for at forhindre ulykker. Se i vores guide hvordan.

Pizza på bål

Sådan laver du pizza på bål

Har du et bål i haven, kan du nemt lave lækre, sprøde pizzaer, som er lige så gode som dem du tilbereder i køkkenet. Se hvordan her...

Må du grille på altanen

Må du grille på altanen?

I sommermånederne er der ikke noget bedre end at sidde på altanen og nyde et lækkert grillmåltid. Men må du overhovedet det?

Rengøring af grill

Sådan rengør du din grill

Holder du din grill ren, forlænger du levetiden og undgår bakterier og angreb af rust. I vores guide får du gode råd og vejledning.  

Tilbered din mad over bål

Med et bålsted kan hele familien tilberede mad under åben himmel og nyde varmen fra gløderne og duften af bål. Et bålsted er også til hygge med vennerne, eller til dig der godt kan lide at komme ud i naturen og eksperimentere med nye kulinariske oplevelser – hvad enten det er ved stranden, på lejrtur eller foran et shelter ude i skoven.

Et bålsted er ikke kun til snobrød og skumfiduser. Du kan også lave sprøde pizzaer, saftige burgere, popcorn, varm kakao og lækre pandekager. Ja, der er nærmest ingen grænser for hvad du kan tilberede over bål.

Tilbered mad på bål

​​​​​​​Hvad skal du bruge for at komme i gang?

Til inspiration har vi listet et udpluk af vores udstyr til bål nedenunder:

Grillriste  | Gryde  |  Popcornnet  |​ ​​​​​​ Snobrødspinde  |​ ​​​​​​ Pander  | ​​​​​​​ Bålgrill

Er et weber grillkursus noget for dig?

Kom med på webers grillkursus, og bliv opdateret på grilludstyr og tilberedningsmetoder​​​​​​​.

Vil du imponere dine venner som grillmester?

Eller vil du gerne vide lidt mere om grill og tilberedning generelt?

Så er Webers grillkursus lige noget for dig!

Weber - Grill Academy

Mød Webers passionerede grillmestre der tager dig igennem alt det du skal vide, for at imponere venner og familie næste gang du tænder grillen. Du arbejder sammen webers kyndige grillmestre ved grillene, hvor i tilbereder menuen. Du får både teoretisk og praktisk undervisning, tips og tricks, samt en masse gode opskrifter og inspiration.

Læs mere om dine muligheder her

Weber Store
Weber Store
Weber Store

Se Webers omfattende grillsortiment

WEBER WORLD STORE

Weber World Stores

​​​​​​​​​​​​​​Som en af de eneste forhandlere i Danmark har DavidsenShop en Weber World Store, hvor du kan se det omfattende grillsortiment og få faglig og kompetent rådgivning.

Vores Weber World Store finder du i vores showroom i Brørup.

Mangler du opskrifter og inspiration?

Vi har samlet 15 spændende og utraditionelle opskrifter, som er perfekte til grillen.

Du kan tilberede stort set alt på grillen

Det er kun fantasien der sætter grænser - Velbekomme.

Mad på grillen
Mad på grillen
Mad på grillen
Mad på grillen
Mad på grillen
Mad på grillen
Mad på grillen
Mad på grillen
Mad på grillen